Neem zeker ook eens een kijkje op de homepage van mijn website om te ontdekken waar ik nog allemaal mee bezig ben. 

Klik hier om naar de homepage te gaan. 

Omdat de slotshow van Rode Neuzen Dag 2019 dichterbij komt en wij nog ijverig opzoek zijn naar voldoende mensen met OCD die hun verhaal willen doen voor de kalender en de videoreportages hebben we besloten om onze actie te verplaatsen naar de volgende editie (vermoedelijk 2020). 

Op die manier geven we onszelf de ruimte en tijd om onze actie grondig voor te bereiden doorheen het jaar. 

Personen met OCD die nog willen meewerken kunnen zich nog steeds aanmelden per mail aan jorrit.ferket@telenet.be .

We blijven jullie op de hoogte houden! 

 

ZOLANG LOOPT DE ACTIE VAN RODE NEUZENDAG 2019 NOG TOT DE SLOTSHOW:

 

RODE NEUZEN DAG 2020

Voor het tweede jaar zet Jorrit Ferket een actie op poten voor Rode Neuzen Dag om zo zijn steentje bij te dragen voor een goede mentale gezondheid bij jongeren. 

Tijdens de editie van 2018 was hij vooral bezig rond pesten en verkocht hij naast rode neuzen ook dvd's van zijn film Alleen voor het goede doel. 

Voor het jaar (2020) wil hij zich focussen op jongeren met OCD (Obsessieve Compulsieve Dwangstoornis) omdat deze psychische stoornis hem zeer nauw aan het hart ligt. 

 

Waarom OCD? 

In de zomer van 2019 ben ik zwaar verliefd geworden op een jongen die alles afvinkt in mijn hoofd waar ik binnen een serieuze relatie echt naar opzoek ben. 

Hoewel alles prachtig aanvoelde voor ons beide en je echt kan spreken van een echte match tussen onze beide persoonlijkheden was het prachtig verhaal echter van korte duur. 
Ik wist vrijwel van in het begin dat deze jongen OCD heeft en heb me hier erg in verdiept om te weten wat er door zijn hoofdje gaat, hoe je er best samen mee kunt omgaan en wat ik als partner kon betekenen om hem te helpen (lees: het niet erger maken). Echter door OCD is onze relatie voor hem niet mogelijk en gaf hij in de zomer aan dat hij ermee wilde stoppen. 

Natuurlijk zijn de gevoelens voor hem niet weg, maar als we het puur rationeel bekijken heeft deze psychische stoornis me geraakt in hoe onbekend het eigenlijk wel voor vele is en welke taboe's hier nog over leven, maar vooral ook in wat voor een hel mensen met OCD (en hun naaste omgeving) vaak moeten leven.

Om die reden wil ik dit thema heel graag bespreekbaar maken in de maatschappij d.m.v. allerlei acties & projecten die zelfs na de Rode Neuzen Dag-actie nog gaan doorlopen. 
Op die manier kan ik me actief gaan inzetten voor mensen met OCD en zo kan ik voor de liefde van mijn leven toch nog iets nuttigs betekenen omdat dit uiteraard een grote impact heeft op hun leven.

 

Over Jorrit Ferket 

Jorrit Ferket is een 24-jarige film- en televisiemaker uit Leuven. 
Wanneer hij zelf een filmproject uit de grond stapt werkt hij doelbewust steeds rond maatschappelijke thema's die hem nauw aan het hart liggen. 

In 2016 bracht hij de film ALLEEN uit over pesten en zelfontdekking (seksuele geaardheid). Het verhaal is een fictief beeld van zijn leven.
Hieraan gekoppeld lanceerde hij eveneens in 2016 ook de website www.stophetpesten.be waar jongeren & volwassenen terecht kunnen met al hun vragen rond pesten. 
Bovendien heeft de website ook een chat waar men iedere weekdag anoniem en in vertrouwen kan chatten met één van de vrijwilligers. 

Naast nog enkele andere grote projecten die hij in petto heeft (en waar hij nog niet veel over kwijt kan), wil Jorrit zich nu vooral gaan inzetten rond OCD en om het bespreekbaar te maken. 

 

Doet Jorrit dit alleen? 

Nee, tuurlijk niet! Dit jaar werkt Jorrit nauw samen met Peter Poitier, Celine Himschoot en Cynthia Gabriels (Olivia Red) om de campagne succesvol te maken.

Allemaal hebben ze hun eigen persoonlijke link met OCD en vinden ze het belangrijk dat hier op een juiste manier aandacht aan kan gegeven worden. 

VIDEOBOODSCHAP

Zangeres Olivia Red werkt dit jaar mee aan onze campagne 'Aandacht voor OCD' t.v.v. Rode Neuzen Dag 2020. 

 

Zij heeft een persoonlijke boodschap voor jullie gekoppeld aan een warme oproep. 

 

Je kan de video hiernaast bekijken. Alvast bedankt om hem te delen, te delen en nog eens te delen! 

 

ONZE ACTIES

Kalenderverkoop

Voor onze campagne 'Aandacht voor OCD' t.v.v. Rode Neuzen Dag 2020 verkopen wij kalenders voor 2021 met iedere maand een artistiek portret van iemand met OCD met een verwijzing naar een videoreportage waarin die persoon zijn of haar verhaal doet om de taboe's rond OCD of Obsessieve Compulsieve Dwangstoornissen te doorbreken. 

 

Met de campagne willen wij een start geven aan tal van vervolgprojecten, maar ons ook inzetten voor een goede mentale gezondheid bij jongeren. 

 

Momenteel zoeken we nog 7 personen met OCD die hun verhaal kwijt willen voor het goede doel. 
Wil je graag aan deze actie meewerken? Mail dan even jouw verhaal naar jorrit.ferket@telenet.be . 

>> Klik hier om een bestelling te plaatsen!

OCD-lied

Om de taboe's rond OCD te doorprikken werken we momenteel aan een eigen 'OCD-lied' waarin we op muzikale wijze de gedachten, gevoelens en angsten van iemand met OCD willen beschrijven. 


Het lied wordt gebracht door zangeres Olivia Red en zal gebruikt worden om onze campagnes kracht bij te zetten. 


Van zodra hier meer informatie over gekend is, delen we dit uiteraard graag met u! 

 

Update: Een productieve brainstormsessie op 22-10 heeft al voor een eerste prachtig resultaat gezorgd. 
We houden jullie binnenkort op de hoogte met een nieuwe update. 

Website over OCD

Om antwoord te kunnen bieden aan veelgestelde vragen over OCD en om een veilig platform aan te bieden voor lotgenoten willen we in 2020 een website lanceren over OCD. 


Op diezelfde website gaan ook de videoreportages komen te staan van de mensen met OCD die hun medewerking gaven aan onze kalender. 


Meer informatie hierover volgt later snel! 

ZOVEEL BRACHT ONZE ACTIE AL OP T.V.V. RODE NEUZEN DAG 2020:

 

0

Momenteel wordt er nog geen geld ingezameld!

Vrije bijdragen voor onze campagne storten kan steeds op rekeningnummer BE16 0018 7360 1274

RODE NEUZEN DAG IS EEN INITIATIEF VAN

Contact

Jorrit Ferket
Brouwersstraat 99
3000 Leuven

+32 495 64 81 78
info@jorritferket.be
www.jorritferket.be 

 

 

 


  

Bankgegevens

Rekeningnummer: 
BE34 7350 4202 0990 

Bankinstelling:
KBC

BIC-code:
KREDBEBB

 

© 2020 Jorrit Ferket

Search