Een eigen website: hoe begin je er aan?

Het internet is onmisbaar in ons leven geworden. Dagelijks surfen we op het net opzoek naar informatie of gewoon ter ontspanning.

De website waarop we terecht komen zijn er zelf niet gekomen. Sommige mensen hebben zich verdiept in het maken van een eigen website en kunnen daar aardig mee uit de voeten, maar de websites op het internet zijn gemaakt door professionals met kennis van zaken, want een goede website bouwen is een zeer complexe en technische materie die niet iedereen gegeven is.

Toch mag je dit zeker niet afschrikken, want voor elk probleem bestaat er een oplossing.
En die oplossing hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij ons toch al zeker niet.

Eerste vraag is hoe goed jouw kennis is om zelf een eigen website te maken?
Is die vrij goed, dan volstaat het om een webhosting-pakket naar keuze bij ons te bestellen en er lekker zelf mee aan de slag te gaan.
Op internet zijn tal van gratis cursussen en tutorials te vinden om eventueel je kennis wat te verbeteren.

Je wil een eigen website voor je zaak, bedrijf, vereniging of gewoon als hobbyist voor jezelf, maar je weet niet hoe te beginnen? Kom dan zeker eens met ons praten, want samen met jouw zoeken we uit welke behoeftes je hebt voor jouw eigen website, wat de mogelijkheden bij ons zijn en welk prijskaartje hier aan hangt. Je stapt bij ons al buiten met een vrij goed beeld van hoe jouw ideale website er gaat uit zien.
Mocht je zelf al ideetjes verzameld hebben, neem deze gerust mee zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Bij ons geen addertjes onder het gras. Wij communiceren vanaf het 1e contact zeer transparant over alle vaste en eventuele bijkomende kosten voor jouw eigen website, en houden hierbij rekening met ieders budget, zodat je bij ons buiten stapt met een eerlijke prijsbepaling wat je project zal kosten. En dat hoeft niet veel te kosten, want een eenvoudige one-page-website heb je al voor een paar honderd euro, maar deze kost haal je er zeker dubbel en dik weer uit!

Iedere klant is uniek en daarom kiezen we telkens voor een persoonlijke aanpak op maat in onze dienstverlening.

Wat heb je zeker altijd nodig?

Als eerste een domeinnaam (virtueel adres) + webruimte waarop je website komt te staan.
Een domeinnaam kan zijn www.jouweigendomein.be, waarbij het stuk na de www. zelf te bepalen is volgens de beschikbaarheid. Je kan bij ons kiezen voor een .BE-domeinnaam, maar evengoed een .com, .org of .net extensie.

Om het simpel uit te leggen wat een domeinnaam nu precies is, vergelijk ik het altijd met een adres dat je nodig hebt om volk te ontvangen. Je bezoekers moeten immers weten waar ze jou kunnen vinden op het World Wide Web.

Dan heb je een adres, maar je hebt ook een huis (lees: ruimte) nodig waarin je bezoekers gaat ontvangen. Dat is de webruimte die van essentieel belang is. Daarbij maakt het niet zo zeer uit of je daar een bescheiden rijhuisje (small-pakket), een half open bebouwing met een stukje tuin (medium-pakket) of een villa met nog een groot stuk grond en de nodige extra’s (large-pakket) op plaatst.
Alles hangt af van wat jouw behoeftes zijn en daar gaan we samen met jouw naar op zoek zodat je niet te veel, maar ook niet te weinig hebt. En dit tegen een zachte prijs.

Je kan ook gerust starten met het kleinste webhosting pakket en later indien gewenst upgraden naar een zwaarder pakket als daar behoefte voor is.
Een small pakket heb je bij ons al voor slechts €4,99 p.m. (jaarlijks te betalen).

Neem vrijblijvend contact met ons per e-mail aan contact@jorritferket.be of telefonisch op het nummer +32 495 64 81 78 voor bijkomende inlichtingen of maak eens een afspraak waarbij we het jouw graag haarfijn gaan uitleggen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kleine onderneming onderworpen aan
de vrijstellingsregeling van belasting. 
BTW niet toepasselijk. 

Webdesign by Jorrit Ferket

© 2024 Jorrit Ferket. All rights reserved.